4 Kasım 2022 Cuma

Kekikli Orman Kebabı (Tadı Damağınızda Kalacak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 büyük havuç
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1 yemek kaşığı (silme) un
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik

    Nasıl Yapılır?

  • Et düdüklüde haşlanır ve suyu süzülerek ayrılır. Sunu kullanacağız.
  • Tencerede yemeklik doğranmış soğan zeytinyağı ile pembeleşeme kadar kavrulur. ✓
  • Üzerine doğranan havuçlar eklenir. Rengi dönünce dönmüş bezelye eklenir.
  • Bezelyelerin de rengi dönene kadar sotelenir. Haşlanan et, un ve salça eklenir.
  • 2-3 dakika daha kavrularak et suyu eklenir.
  • Üzerini 1 parmak geçecek kadar da su ilavesi yapılır. ✓
  • Tuz ve baharatları eklenir. Su kaynayıp bezelyeler yumuşayınca küp doğranmış patates eklenir.
  • Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. ✓
  • Sosluğa tereyağ alınır ve üzerine kekik atılır.
  • Yağ eriyince kekikleri yakmadan hemen yemeğe eklenir. ✓
  • Sosu güzelce karıştırılıp 1 dakika daha pişirince altı kapatılır. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder