Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 büyük havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 yemek kaşığı (silme) un
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı et suyu
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır?
- Et düdüklüde haşlanır ve suyu süzülerek ayrılır. Sunu kullanacağız.
- Tencerede yemeklik doğranmış soğan zeytinyağı ile pembeleşeme kadar kavrulur. ✓
- Üzerine doğranan havuçlar eklenir. Rengi dönünce dönmüş bezelye eklenir.
- Bezelyelerin de rengi dönene kadar sotelenir. Haşlanan et, un ve salça eklenir.
- 2-3 dakika daha kavrularak et suyu eklenir.
- Üzerini 1 parmak geçecek kadar da su ilavesi yapılır. ✓
- Tuz ve baharatları eklenir. Su kaynayıp bezelyeler yumuşayınca küp doğranmış patates eklenir.
- Tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. ✓
- Sosluğa tereyağ alınır ve üzerine kekik atılır.
- Yağ eriyince kekikleri yakmadan hemen yemeğe eklenir. ✓
- Sosu güzelce karıştırılıp 1 dakika daha pişirince altı kapatılır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder