Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 konserve ton balığı
- Pirinç sirkesi
- Tuz ve baharatlar
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Nasıl Yapılır?
- Pirinci suda haşladıktan sonra soğutun ve buzdolabında dinlendirin.
- Sonrasında pirinci bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi, tuz- baharatlar ve ton balığını ekleyip hepsini karıştırın.
- Temiz elinizle toplar halinde şekillendirin. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam serpiştirin ve yerken soya sosuna batırın.
- Yanında soya sosu kullanacaksanız baharatını fazla eklemeyin veya kontrollü ekleyin, tuzlu olabilir.
- Sushi toplarının içine avokado, salatalık, havuç ekleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder