17 Kasım 2022 Perşembe

Kolay Sushi Topları Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 konserve ton balığı
  • Pirinç sirkesi
  • Tuz ve baharatlar

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinci suda haşladıktan sonra soğutun ve buzdolabında dinlendirin.
  • Sonrasında pirinci bir kaba alıp üzerine 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi, tuz- baharatlar ve ton balığını ekleyip hepsini karıştırın.
  • Temiz elinizle toplar halinde şekillendirin. İsterseniz üzerine çörek otu ve susam serpiştirin ve yerken soya sosuna batırın.
  • Yanında soya sosu kullanacaksanız baharatını fazla eklemeyin veya kontrollü ekleyin, tuzlu olabilir.
  • Sushi toplarının içine avokado, salatalık, havuç ekleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder