Malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1/2 (yarım) su bardağı tahin
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Pul biber
- Sumak
Nasıl Yapılır?
- Nohutları bir gün öncesinden ıslatıp suda bekletelim. Ertesi günü nohutları güzelce haşlayalım. El robotu/blendera alalım.
- Üzerine tahin, limon suyu, tuz, sarımsak ve kimyon ve karabiberini ekleyip homojen kıvama gelene kadar çekelim.
- Ardından servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirip tüketebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder