Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Zeytinyağ
Terbiyesi için
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Doğradığımız soğanı sarımsak ile zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine patates ve havucu ilave edip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzunu ve zerdeçalı ilave edip üzerini geçecek kadar suyu ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra bledırdan geçirip terbiyesini hazırlıyoruz.
- Bunun için un,yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıp içine çorbadan ekleyip kesilmemesini sağlıyoruz.
- Terbiyeyi çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz.
- Tekrardan kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olursa su eklemesi yapabilirsiniz. Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder