Malzemeler
- 5-6 parça tavuk göğsü (Kişi sayısına göre ayarlayın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (Zeytinyağ da olur)
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- Tuz karabiber pul biber
- 5-6 adet büyük boy patates
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı muskat (İsteğe göre)
Üzeri için ;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük boy patatesleri ortadan ikiye bölüp içlerini kaşık yardımıyla oyarak kızgın yağda kızartıyoruz tepsiye yerleştiriyoruz.
- İç harcı için tencereye yağımızı koyup ısıtıyoruz.
- İçine küp küp doğranmış tavukları ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
- Suyunu çektikten sonrada soğan, domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp içine ilave ediyoruz, tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ekleyip orta ateşte kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Piştikten sonra da patateslerin içini dolduruyoruz .
- Sıcak suyun içinde bir yemek kaşığı salçayı eritip tepsinin içine döküyoruz.
- Beşamel sos için tencereye tereyağ koyup eritiyoruz, unu ilave edip karıştırıyoruz.
- Sütünü ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz.
- Tuz, karabiber ve muskat ilave edip karıştırıp kıvam alıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Patateslerin üzerine dikkatlice döküyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 190 -200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Çıkınca ilk sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, harika bir lezzet 😊👌🏻deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder