3 Kasım 2022 Perşembe

Kısır Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Sevenler servis ederken tekrar nar ekşisi ilave edebilir
  • Kısırın içine isteyen hepsinden bir iki avuç kadar doğrayıp ilave edebilir
  • Taze soğan
  • Mor lahana
  • Marul
  • Salatalık
  • Domates
  • Maydanoz
  • Nane
  • Taze yeşil soğan
  • İstediğinizi ilave edin
  • Yeşilliğin üzerine extradan biraz zeytinyağ döktüm 2-3 yemek kaşığı kadar

     Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kaba kısırlık bulgurları ıslayın ve üzerini kapatın suyunu çekene kadar bekleyin.
  • Bu esnada soğanı küçük küçük doğrayın bir tavada sıvı yağında soğanları güzelce kavurun salça ilav edip karıştırın.
  • Bulgurun üzerine salçalı sosu ilave edin ve karıştırın en son üzerine sevdiğiniz malzemeleri küçük küçük doğrayıp, ilave edin.
  • Son olarak üzerine ekşisini ilave edip karıştırın afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder