Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı kaynamış su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Sevenler servis ederken tekrar nar ekşisi ilave edebilir
- Kısırın içine isteyen hepsinden bir iki avuç kadar doğrayıp ilave edebilir
- Taze soğan
- Mor lahana
- Marul
- Salatalık
- Domates
- Maydanoz
- Nane
- Taze yeşil soğan
- İstediğinizi ilave edin
- Yeşilliğin üzerine extradan biraz zeytinyağ döktüm 2-3 yemek kaşığı kadar
Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kaba kısırlık bulgurları ıslayın ve üzerini kapatın suyunu çekene kadar bekleyin.
- Bu esnada soğanı küçük küçük doğrayın bir tavada sıvı yağında soğanları güzelce kavurun salça ilav edip karıştırın.
- Bulgurun üzerine salçalı sosu ilave edin ve karıştırın en son üzerine sevdiğiniz malzemeleri küçük küçük doğrayıp, ilave edin.
- Son olarak üzerine ekşisini ilave edip karıştırın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder