2 Kasım 2022 Çarşamba

Kıyır Kıyır Dereotlu Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı (oda ısısında)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta akı
  • Kavrulmuş susam

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için un,dereotu ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlıyoruz.
  • İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında ince olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru dikdörtgen şekilde kesiyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta aklarını çatalla biraz çırpıp üzerine sürüyoruz.
  • Ardından susam serpip hamuru kare şeklinde kesiyoruz.
  • Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder