Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı (oda ısısında)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
- 2 adet yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için un,dereotu ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru toparlıyoruz.
- İnce kıyılmış dereotunu da ekleyip karıştırdıktan sonra hamuru iki yağlı kağıt arasında ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamuru dikdörtgen şekilde kesiyoruz.
- Ayırdığımız yumurta aklarını çatalla biraz çırpıp üzerine sürüyoruz.
- Ardından susam serpip hamuru kare şeklinde kesiyoruz.
- Hamurları fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder