Malzemeler
- 1 kase haşlanmış tavuk eti
- 1 tane küçük kuru soğan
- 1 tane havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- Yarım çay bardağı şehriye
- Karabiber
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- Tuz
- 4/4,5 su bardağı tavuk suyu
- İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
- Üzerine küçük küçük doğranmış havucu,rendelenmiş kuru soğanı ekleyip 1/2 dk kadar soteledim.
- Zerdeçal ve karabiber ekleyip bir iki karıştırıp,4 su bardağı tavuk suyu ilavesi ile kaynamaya bıraktım.
- Kaynayan çorba suyuna yarım çay bardağı şehriyeyi ekleyip orta ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirdim.
- En son küçük küçük doğradığım tavuğu,sarımsağı,limon suyunu(damak tadınıza göre)ekleyip 5 dk daha kaynatıp çorbamı tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder