2 Kasım 2022 Çarşamba

Tavuk Suyuna Şehriye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış tavuk eti
  • 1 tane küçük kuru soğan
  • 1 tane havuç
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • Tuz
  • 4/4,5 su bardağı tavuk suyu
  • İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve un ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurdum.
  • Üzerine küçük küçük doğranmış havucu,rendelenmiş kuru soğanı ekleyip 1/2 dk kadar soteledim.
  • Zerdeçal ve karabiber ekleyip bir iki karıştırıp,4 su bardağı tavuk suyu ilavesi ile kaynamaya bıraktım.
  • Kaynayan çorba suyuna yarım çay bardağı şehriyeyi ekleyip orta ateşte şehriyeler yumuşayana kadar pişirdim.
  • En son küçük küçük doğradığım tavuğu,sarımsağı,limon suyunu(damak tadınıza göre)ekleyip 5 dk daha kaynatıp çorbamı tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder