6 Kasım 2022 Pazar

Raffaello Kullanmadan Raffaello Pasta (Bu Pasta Herkezin Favorisi Olacak) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket petitbeure bisküvi
  • 1 çay bardağı süt (bisküvileri bulamak için)

Krema için;

  • 1 kutu (250 gr) mascarpone veya labne peyniri
  • 2 buçuk kutu (500 ml) çiğ krema (kalan 100 ml kenara ayırın, sos için kullanılacak)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt reçeli
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 paket krema katılaştırıcı (kıvam arttırıcı)Sos için;
    • Yarım paket (100 ml) çiğ krema
    • 2 paket (200 gr) beyaz çikolata
    • 1,5 tatlı kaşığı yoğurt

      Nasıl Yapılır?

    • Krema malzemelerini (süt reçeli ve hindistan cevizi ) hariç mixerle karıştırın.
    • Kıvam aldıktan sonra süt reçeli ve hindistan cevizini ilave edin. Tekrar mixerle karıştırın.
    • Süte bandırıp ıslattığınız bisküvileri bir katman dikdörtgen borcama dizin.
    • Üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
    • Ardından 2. Katman ıslattığınız bisküvileri dizip üzerine kalan tüm kremayı yayın.
    • Kenara ayırdığınız yarım paket krema yı tencereye koyun kaynamaya yakın ocağın altını kapatın ve beyaz çikolatayı kırıp içine dökün karıştırıp erimesini sağlayın.
    • Eridikten sonra içine yoğurdu koyup homojen kıvam elde edin.
    • Soğuduktan sonra beyaz çikolata sosunu pastanın üzerine dökün.
    • Son olarak hindistan cevizi serpin.
    • Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.Afiyet olsun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder