Malzemeler
- 1 paket petitbeure bisküvi
- 1 çay bardağı süt (bisküvileri bulamak için)
Krema için;
- 1 kutu (250 gr) mascarpone veya labne peyniri
- 2 buçuk kutu (500 ml) çiğ krema (kalan 100 ml kenara ayırın, sos için kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 su bardağı süt reçeli
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 paket krema katılaştırıcı (kıvam arttırıcı)Sos için;
- Yarım paket (100 ml) çiğ krema
- 2 paket (200 gr) beyaz çikolata
- 1,5 tatlı kaşığı yoğurt
Nasıl Yapılır?
- Krema malzemelerini (süt reçeli ve hindistan cevizi ) hariç mixerle karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra süt reçeli ve hindistan cevizini ilave edin. Tekrar mixerle karıştırın.
- Süte bandırıp ıslattığınız bisküvileri bir katman dikdörtgen borcama dizin.
- Üzerine hazırladığınız kremayı sürün.
- Ardından 2. Katman ıslattığınız bisküvileri dizip üzerine kalan tüm kremayı yayın.
- Kenara ayırdığınız yarım paket krema yı tencereye koyun kaynamaya yakın ocağın altını kapatın ve beyaz çikolatayı kırıp içine dökün karıştırıp erimesini sağlayın.
- Eridikten sonra içine yoğurdu koyup homojen kıvam elde edin.
- Soğuduktan sonra beyaz çikolata sosunu pastanın üzerine dökün.
- Son olarak hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder