Malzemeler
- ️5 adet mandalina
- ️2 adet yumurta
- ️1 bardak portakal suyu
- ️1 bardak toz şeker
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 çay bardağı kakao
- ️2,5 bardak un
Nasıl Yapılır?
- Portakal ve çikolatanın uyumunu çok severim. Bu kek de mandalinanın mayhoşluğu, kekin tatlı tadı ve kakaonun acımsı tadı ile birleşerek ortaya şahane bir lezzet ve görsel şölen çıkıyor.
- Öncelikle şeker ile yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Ardından portakal suyunu ve yağı ekliyoruz.
- Sonrasında kakaoyu, unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz.
- Fırın kabını yağladıktan sonra biraz şeker serpiyoruz.
- Mandalinaları ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz kısım alta gelecek şekilde sıralıyoruz. Üzerine kek karışımını döküyoruz.
- 180 derecelik fanlı fırına kekimizin içi olana kadar pişiriyoruz.
- Kürdan yardımıyla test ettikten sonra keki fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
- Soğuduktan sonra ters döndürüp mandalinalı kısmı yukarıda kalacak şekilde servis ediyoruz. 🍀 afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder