15 Kasım 2022 Salı

Mandalinalı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • ️5 adet mandalina
  • ️2 adet yumurta
  • ️1 bardak portakal suyu
  • ️1 bardak toz şeker
  • ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 çay bardağı kakao
  • ️2,5 bardak un

    Nasıl Yapılır?

  • Portakal ve çikolatanın uyumunu çok severim. Bu kek de mandalinanın mayhoşluğu, kekin tatlı tadı ve kakaonun acımsı tadı ile birleşerek ortaya şahane bir lezzet ve görsel şölen çıkıyor.
  • Öncelikle şeker ile yumurtayı güzelce çırpıyoruz. Ardından portakal suyunu ve yağı ekliyoruz.
  • Sonrasında kakaoyu, unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra çırpmaya devam ediyoruz.
  • Fırın kabını yağladıktan sonra biraz şeker serpiyoruz.
  • Mandalinaları ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz kısım alta gelecek şekilde sıralıyoruz. Üzerine kek karışımını döküyoruz.
  • 180 derecelik fanlı fırına kekimizin içi olana kadar pişiriyoruz.
  • Kürdan yardımıyla test ettikten sonra keki fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz.
  • Soğuduktan sonra ters döndürüp mandalinalı kısmı yukarıda kalacak şekilde servis ediyoruz. 🍀 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder