Malzemeler
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı soğuk su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 5-6 adet ortaboy patates
- 10 adet çeri domates
- 1-2 adet sivri biber
Kızartmak için ;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığından az karabiber
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 2,5 su bardağı su (200 ml bardak ölçüsü)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle derin bir kabın içine kıymayı koyup, üzerine rendelenmiş suyu sıkılmış soğan ve köftesi için gerekli bütün malzemeleri ekleyip yedi sekiz dakika güzelce yoğurun.
- Üzerini örtüp buzdolabına koyarak yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş köfte harcından istediğiniz büyüklükte yuvarlayıp şekil verin.
- Patatesleri orta kalınlıkta dilimleyin çok ince olmasın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip patatesleri hafif kızartın.
- Ardından köfteleri hafif kızartın.
- Yarı kızartma yapın fırındada pişecekler tavadaki yağı dökmeyelim sosu için kullanacağız.
- Kızartmış olduğunuz patates ve köfteleri şişlere bir köfte bir patates olmak üzere dizin .
- Ucuna biber ve domates geçirip şişleri bu şekilde hazırlayıp bir borcam tepsiye sıralayın.
- Sosu için köfteleri kızartmış olduğunuz aynı tavanın içerisine salçaları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
- Baharatları ilave edin, suyunu ekleyip bir taşım kaynatıp sosu hazırlamış olduğunuz şişlerin üzerine dökün.
- Yağlı fırın kağıdını ıslatıp sıkalım , köftelerin üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirip sıcak sıcak istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz afiyet olsun 😋. Ben 10 adet şiş elde ettim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder