Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üstü için ayrılacak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz (çok dolu olmasın)
- 4 su bardağı un (4. bardaktan 1 parmak eksik un )
İç harcı için;
- 1 çorba kasesi peynir (istediğiniz çeşit olur)bir demet maydanoz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, sirke ve oda sıcaklığındaki tereyağı yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım.
- Üzerine tuz ,kabartma tozu ve karbonatı ekleyip unu azar azar ilave ederek karıştırıp elimizle yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim üzerini kapatıp bir kenara alalım. İnce kıyılmış maydanozu peynirle karıştıralım.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler alarak çay tabağı büyüklüğünde açalım ortasına maydanozlu peynir koyarak uçlarından kapatalım ortası açık kalsın, bu şekilde diğer bezeleri de yaparak bitirelim.
- Kenar kısımlara yumurta ve yağ karışımını sürelim, susam serpelim.
- Önceden ısınmış fırında 190 derecede alt üst ayarda istediğimiz gibi kızarınca fırından alalım, üzerine örtü kapatalım. Kıyır kıyır poğaçalar yanın da çay ile servise hazırdır. Afiyet olsun:)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder