Malzemeler
- Yarım kavanoz kışlık domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu kavuralım kokusu çıkana kadar ardında sarımsağı rendeleyelim ve domates sosumuzla birlikte kavuralım.
- Üzerine 2,5 su bardağı soğuk su koyup iyice karıştıralım topaklanma yapmasın ardından kıvamına göre sıcak su ekleyelim.
- Kaynayan çorbamıza yarım bardak tel şehriye ekleyelim, şehriyeler pişince baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
- En son yarım çay bardağı sütünü de ekleyip 2 dakika daha pişirelim. Arzuya göre nane ve kaşarla servis edelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder