6 Kasım 2022 Pazar

Mercimekli Köfte Misafir Menülerinin Vazgeçilmezlerinden Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 6-7 dal yeşil soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri yıkayıp suyunu süzdürelim.
  • Mercimekleri ve 4 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alarak ocağı yakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Mercimekler suyunu tam çekmeden 1 su bardağı köftelik bulgurumuzu ve 1 tatlı kaşığı kimyonu mercimeklere ekleyelim. Karıştıralım.
  • Ocağı kapatıp 10 -15 dakika dinlenmeye bırakalım.
  • Mercimekler dinlenirken kuru soğanı ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını yemeklik doğrayalım.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ve soğanları tavaya alalım. Kavuralım.
  • Salçamızı ekleyip salça kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları ekleyelim. (pul biber ve karabiberi damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz. ).
  • Soğanlı salçamızı dinlenen mercimeklere ekleyelim.Şöyle bir karıştıralım.
  • Tencerenin kapağını kapatalım.
  • Yeşil soğan ve maydanozu küçük doğrayalım.
  • Sarımsağı dövelim.
  • Yeşillikleri ve sarımsağı da mercimeğimize ekleyip ister elimizle isterseniz kaşıkla iyice karıştıralım.
  • Küçük parçalar alıp avucumuzda sıkarak köfte şekli verelim.
  • Turşu salata ve ayranla servis yapalım. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder