Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 4 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta büyüklükte kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 6-7 dal yeşil soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş dövülmüş sarımsak (İsteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Mercimekleri ve 4 su bardağı suyu ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye alarak ocağı yakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Mercimekler suyunu tam çekmeden 1 su bardağı köftelik bulgurumuzu ve 1 tatlı kaşığı kimyonu mercimeklere ekleyelim. Karıştıralım.
- Ocağı kapatıp 10 -15 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Mercimekler dinlenirken kuru soğanı ve yeşil soğanın beyaz kısımlarını yemeklik doğrayalım.
- 1 çay bardağı sıvı yağ ve soğanları tavaya alalım. Kavuralım.
- Salçamızı ekleyip salça kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ekleyelim. (pul biber ve karabiberi damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz. ).
- Soğanlı salçamızı dinlenen mercimeklere ekleyelim.Şöyle bir karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatalım.
- Yeşil soğan ve maydanozu küçük doğrayalım.
- Sarımsağı dövelim.
- Yeşillikleri ve sarımsağı da mercimeğimize ekleyip ister elimizle isterseniz kaşıkla iyice karıştıralım.
- Küçük parçalar alıp avucumuzda sıkarak köfte şekli verelim.
- Turşu salata ve ayranla servis yapalım. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder