Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 125 g susuz yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- 1,5 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı bal
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına susuz yağ ve unu alarak spatula yardımı ile karıştıralım.
- Ayrı bir kapta toz şeker, su ve balı karıştıralım. Unlu karışıma ilave ederek spatula ile homojen bir kıvam almasını sağlayalım.
- Üzerine streçleyelim ve 30 dakika kadar buzdolabında beklemeye bırakalım.
- Ayrı bir kaba susam, pudra şekeri ve balı alarak karıştıralım.
- Dinlenen hamurumuzu dolaptan alalım. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz hamurun her yerini susama batıralım ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirerek aralıklı olarak tepsiye alalım.
- Ardından hamurların üzerine bardağın tabanı ile bastırarak yassılaşmasını sağlayalım.
- Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder