13 Kasım 2022 Pazar

Bisküvi Tadında Susamlı Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 125 g susuz yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı bal (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • 1,5 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı bal

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına susuz yağ ve unu alarak spatula yardımı ile karıştıralım.
  • Ayrı bir kapta toz şeker, su ve balı karıştıralım. Unlu karışıma ilave ederek spatula ile homojen bir kıvam almasını sağlayalım.
  • Üzerine streçleyelim ve 30 dakika kadar buzdolabında beklemeye bırakalım.
  • Ayrı bir kaba susam, pudra şekeri ve balı alarak karıştıralım.
  • Dinlenen hamurumuzu dolaptan alalım. Hamurdan kaşıkla parçalar alarak elimizde yuvarlayalım.
  • Şekillendirdiğimiz hamurun her yerini susama batıralım ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım. Tüm hamuru bu şekilde şekillendirerek aralıklı olarak tepsiye alalım.
  • Ardından hamurların üzerine bardağın tabanı ile bastırarak yassılaşmasını sağlayalım.
  • Kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder