Malzemeler
- 6 adet orta boy havuç
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 paket petibör bisküvi
Muhallebi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 paket vanilya
Tabanı için;
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Pişen havuçları ocaktan alıp üzerine ceviz, tarçın ve ufaladığımız bisküvileri havuçlu harca ekleyip karıştıralım.
- Uygun borcamı fırça yardımı ile su sürelim ve tabanına hindistan cevizi serpelim.
- Havuçlu harcı borcama dökelim ve bardak yardımı ile bastırarak eşit şekilde yayalım.
- Muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip ara ara karıştırarak ilk sıcaklığını atmasını sağlayalım.
- Muhallebiyi havuçlu harcın üzerine ekleyip buzdolabında 4 saat yada vaktiniz varsa 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder