15 Kasım 2022 Salı

Muhallebili Havuçlu Pasta Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet orta boy havuç
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 paket petibör bisküvi

Muhallebi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya

Tabanı için;

  • Hindistan cevizi

    Nasıl Yapılır?

  • Havuçları rendeleyip üzerine şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Pişen havuçları ocaktan alıp üzerine ceviz, tarçın ve ufaladığımız bisküvileri havuçlu harca ekleyip karıştıralım.
  • Uygun borcamı fırça yardımı ile su sürelim ve tabanına hindistan cevizi serpelim.
  • Havuçlu harcı borcama dökelim ve bardak yardımı ile bastırarak eşit şekilde yayalım.
  • Muhallebi için tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip ara ara karıştırarak ilk sıcaklığını atmasını sağlayalım.
  • Muhallebiyi havuçlu harcın üzerine ekleyip buzdolabında 4 saat yada vaktiniz varsa 1 gece dinlendirip servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder