Malzemeler
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (ortalama 2,5-3 su bardağı )
İç harcı için ;
- 3 büyük boy elma
- 3 tepeleme yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalarımızı rendeleyelim ve bir tavaya alalım. Üzerine şekerini ekleyip karıştırıp pişirelim.
- Elmalar suyunu salıp söndükten sonra tarçın ve cevizi de ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyelim iyice yoğuralım.
- Toparlanan hamuru 3 eşit bezeye ayıralım.
- Merdane ile orta kalınlıkta açalım.
- Dilediğiniz eşit parçaya bölelim.
- İç harcımızı ekleyip saralım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize alıp 190 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi soğumaya bırakalım ve üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Kıyır kıyır bir lezzet afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder