9 Kasım 2022 Çarşamba

Patlıcanlı Nohutlu Pilav Tarifi

 

Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2-3 adet yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 4 su bardağı sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir tavaya yağımızı alıp soğanları kavuralım 2 dk sonra biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
  • Küçük küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip 2-3 dakika daha kavurup tereyağını ekleyelim.
  • Yıkadığımız pirinçleri ilave edip karıştırarak 2 dk daha kavuralım.
  • Ardından baharat ve tuzunu da ekleyip karıştıralım.
  • Sıcak suyu ve nohutları ilave edelim karıştıralım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağı düşük dereceye alıp kapağını kapatıyoruz.
  • Pilavın üstü göz göz olunca yaklaşık 15-20 dakika sonra ocağı kapatıp, 15 dakika demlenmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder