Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet patlıcan
- 2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 4 su bardağı sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya yağımızı alıp soğanları kavuralım 2 dk sonra biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavuralım.
- Küçük küp küp doğranmış patlıcanları ilave edip 2-3 dakika daha kavurup tereyağını ekleyelim.
- Yıkadığımız pirinçleri ilave edip karıştırarak 2 dk daha kavuralım.
- Ardından baharat ve tuzunu da ekleyip karıştıralım.
- Sıcak suyu ve nohutları ilave edelim karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı düşük dereceye alıp kapağını kapatıyoruz.
- Pilavın üstü göz göz olunca yaklaşık 15-20 dakika sonra ocağı kapatıp, 15 dakika demlenmesini sağlıyoruz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder