9 Kasım 2022 Çarşamba

Yufka Çanağında Kereviz Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tane yufka
  • 1 tane kereviz
  • 1 tane büyük havuç (Veya 2 tane küçük)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tane közlenmiş kapya biber
  • 1/2 (yarım) su bardağı mısır
  • 1/2 (yarım) su bardağı doğranmış ceviz
  • 1/2su bardağı doğranmış kornişon turşu
  • Dereotu (İstenilen oranda)
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak

    Nasıl Yapılır?

  • Kereviz ve havucun kabukları soyulup rendelenir.
  • Tavaya zeytinyağı dökülüp, kereviz, havuç ve tuz eklenerek 6-7 dk. Kadar kavrulur.
  • Ardından soğumaya bırakılır.
  • Kapya biberler közlenip(ben közleyip dondurucuya koymuştum) doğranır.
  • Ceviz ve kornişon turşularda doğranır.
  • Sarımsak rendelenir ve yoğurtla karıştırılır.
  • Geniş bir kabın içinde hepsi birleştirilerek, karıştırılır.
  • Çanakla servis etmek için;yufkayı 2 ye katlayıp cam kaseyi (veya çay tabağı) üzerine koyup bıçakla keselim.
  • Alt katına sıvı yağ sürüp ikinci katı üzerine getirelim.
  • Pişireceğimiz tart kalıbını yağlayıp yufkayı serip 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder