Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 yumurta (Akı hamura sarısı üzerine)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 6-6.5 su bardağı un (Ele yapışan yumuşak hamur olacak )
Üzeri için
- 12 dilim kaşar peyniri
- 1 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 kase zeytin (Yeşil – siyah)
Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve süt kaba alınır.
- Üzerine şeker ve maya eklenir. Beş dakika beklenir. ✓
- Yumurta akı, tuz yağ eklenir. Un ilavesi ile ele yapışan bir hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. ✓
- Mayalanan hamur yoğurulursa havası alınır ve 12 parçaya bölünür.
- Beze yapılır.
- Bezeler çay tabağından biraz daha büyük açılır ve orta kısmı üst malzeme ile doldurulur.
- 10-15 dk tepsi mayası için beklenir.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve susam serpiştirilir.
- 180 ° alt üst ayarda pişirilir.
- Fırından aldığınız poğaçaların üzerini mutlaka mutfak havlusu ile örtüp dinlendirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder