Malzemeler
- 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine ayırıyoruz
- 250 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 3 bardak un kontrol ederek ilave ediyoruz
Üzeri için
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak oda ısında margarini ,bir kaba alıyoruz.
- Üzerine yumurtanın 1 tanesinin sarısını bir kenara ayırıyoruz.
- Üzerine sürmek için geri kalan malzemeleri karıştırıyoruz. Unu kontrol ederek karıştırıyoruz güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Biraz dinlendikten sonra küçük bir parça hamur alıyoruz. Elimizle çubuk şeklinde yapıp küçük gelicek şekilde kesiyoruz.
- Tepsiye diziyoruz.
- Sonra üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- En sonunda üzerine çörek otu ve susam döküyoruz.
- 180 derece 15 dakika pişiriyoruz. Sıcak servis ediyoruz mis kokulu .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder