1 Kasım 2022 Salı

Raffaello Borcam Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Petibör bisküvi

Sos için;

  • 200 ml krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • Üzeri için;

    • Hindistan cevizi

      Nasıl Yapılır?

    • Tencereye süt, un, şeker ve yumurtayı ekleyip, kıvam alana kadar orta ateşte karıştıralım.
    • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
    • Muhallebiyi ara ara karıştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
    • Borcamın alt katına bisküvileri dizip muhallebinin bir kısmını üzerine yaydıktan sonra tekrar bisküvi tekrar muhallebi bu şekilde katman bitene kadar devam edip bitirelim.
    • Kremayı sos tenceresine alalım kaynama noktasına gelince ocaktan alalım ve çikolataları kremaya ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
    • Sos ilk sıcaklığını attıktan sonra muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp buzdolabında 3-4 saat veya vaktiniz varsa 1 gece dinlendirirseniz daha güzel olur.
    • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder