Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Arası için;
- Petibör bisküvi
Sos için;
- 200 ml krema
- 100 gram beyaz çikolata
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt, un, şeker ve yumurtayı ekleyip, kıvam alana kadar orta ateşte karıştıralım.
- Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Muhallebiyi ara ara karıştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
- Borcamın alt katına bisküvileri dizip muhallebinin bir kısmını üzerine yaydıktan sonra tekrar bisküvi tekrar muhallebi bu şekilde katman bitene kadar devam edip bitirelim.
- Kremayı sos tenceresine alalım kaynama noktasına gelince ocaktan alalım ve çikolataları kremaya ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Sos ilk sıcaklığını attıktan sonra muhallebinin üzerine eşit şekilde yayıp buzdolabında 3-4 saat veya vaktiniz varsa 1 gece dinlendirirseniz daha güzel olur.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Üzeri için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder