Malzemeler
Bardak ölçüsü 200 ml
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 5 su bardağı un
Arası için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için su ve sütü kaba alalım.
- Üzerine mayayı ekleyip karıştıralım.
- Sıvıyağ, yumurta, tuz ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Unu azar azar ekleyip yoğuralım.
- Mayalanması için saralım. En az 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Susamı tavada karıştırarak kavuralım.
- Bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina dan biraz büyük olacak şekilde parçalar koparalım.
- Elimizi yağlayıp bastırarak açalım.
- İçine kaşar peyniri koyalım.
- Uçlarını birleştirip ters çevirelim.
- Önce pekmezli suya, ardından susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- 180 derecelik fırında kontrollü pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder