Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 4 yumurta büyükse 3
- 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1-5 su bardağı un
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı varsa krema
- Çok az çikolata parçaları
Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım (Ne kadar çok çırparsak o kadar iyi olur)
- Süt, sıvı yağ koyup tekrar karıştırmaya devam edelim. Vanilin, kakao, kabartma tozu ve elenmiş unu da ilave edip malzemeler karışıncaya denk çırpalım.
- Güzelce karıştırdığımız kek harcımızı sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcamımıza dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim (yaklaşık 30-35 dakika)
- Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Kekimiz soğurken bizde sosumuzu hazırlayalım.
- Tencereye Kakao sıvı yağı toz şeker sütü ekleyip kaynanana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya yakın krema çikolataları ekleyelim eriyince ocaktan alalım sosumuzu ılımaya bırakalım.
- Kekimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim. Ilıyan sosumuzu kekimizin her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
- Sosunu çekene kadar dinlendirelim vaktiniz varsa bir kaç saat ve son olarak istediğimiz şekilde süsleyip servise hazır
- Ben portakal ve pasta süsü kullandım. Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder