25 Kasım 2022 Cuma

Bol Soslu Islak Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yumurta büyükse 3
  • 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-5 su bardağı un

Sosu için;

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı varsa krema
  • Çok az çikolata parçaları

    Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım, köpük köpük oluncaya kadar çırpalım (Ne kadar çok çırparsak o kadar iyi olur)
  • Süt, sıvı yağ koyup tekrar karıştırmaya devam edelim. Vanilin, kakao, kabartma tozu ve elenmiş unu da ilave edip malzemeler karışıncaya denk çırpalım.
  • Güzelce karıştırdığımız kek harcımızı sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcamımıza dökelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirelim (yaklaşık 30-35 dakika)
  • Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Kekimiz soğurken bizde sosumuzu hazırlayalım.
  • Tencereye Kakao sıvı yağı toz şeker sütü ekleyip kaynanana kadar karıştıralım.
  • Kaynamaya yakın krema çikolataları ekleyelim eriyince ocaktan alalım sosumuzu ılımaya bırakalım.
  • Kekimizi istediğimiz şekilde dilimleyelim. Ilıyan sosumuzu kekimizin her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
  • Sosunu çekene kadar dinlendirelim vaktiniz varsa bir kaç saat ve son olarak istediğimiz şekilde süsleyip servise hazır
  • Ben portakal ve pasta süsü kullandım. Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder