Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 çay bardağından biraz az tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
Patatesli harç için;
- 5 tane haşlanmış patates
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Köri
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- İç harç için patatesler haşlanır ezilir içine rendelediğimiz soğan ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
- Sosu için tereyağı eritilir. Diğer malzemeleri ilave edilir karıştıralım.
- 1 adet yufka tezgaha serelim.
- Üzerine 2-3 kaşık sostan gezdirilip fırça ile her tarafına sürülür.
- Kenarlardan katlanır. Karşılıklı uç kısımlarına harçtan konulur ve rulo halde saralım.
- Ortadan ikiye kesilir. İki rulo da tepsiye rulo şeklinde yerleştirelim.
- Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
- En son kalan sostan üzerine sürülüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder