23 Kasım 2022 Çarşamba

Sırrı Sosunda El Açması Lezzetinde Nefis Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kg yufka
  • 1 çay bardağından biraz az tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Patatesli harç için;

  • 5 tane haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Köri
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • İç harç için patatesler haşlanır ezilir içine rendelediğimiz soğan ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
  • Sosu için tereyağı eritilir. Diğer malzemeleri ilave edilir karıştıralım.
  • 1 adet yufka tezgaha serelim.
  • Üzerine 2-3 kaşık sostan gezdirilip fırça ile her tarafına sürülür.
  • Kenarlardan katlanır. Karşılıklı uç kısımlarına harçtan konulur ve rulo halde saralım.
  • Ortadan ikiye kesilir. İki rulo da tepsiye rulo şeklinde yerleştirelim.
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır.
  • En son kalan sostan üzerine sürülüp 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder