Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 50 gram kuyruk yağı
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- Karabiber,pul biber,kimyon,kekik,tuz
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Malzemeleri blandıra alıp güzelce ufaltalım.
- Patateslerimizi yuvarlak dilimler şeklinde keselim.
- Kıymalı harcımızı fırın tepsisine alarak elimizle, her yeri eşit olacak şekilde güzelce yayalım.
- Harcımızın üzerine dilimlediğimiz patatesleri orta kısmı boş kalacak şekilde dizelim.
- Ortasında bıraktığımız boşluğa dilimlediğimiz domates ve yeşil biberleri yerleştirelim.
- Sosu için uygun bir karıştırma kabına salça, su ve tuzu alarak salça eriyinceye kadar karıştıralım.
- Salçamız eridikten sonra sıvı yağı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
- Hazırladığımız sosu yemeğimizin her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirelim.
- Islattığımız yağlı kağıdı tepsinin üzerine kapatalım.
- Yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder