19 Kasım 2022 Cumartesi

Yeni Gelin Kurabiyesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 175 gr. tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 yemek kaşığı bal (kayısı şeftali reçeli de olur)
  • Yeteri kadar un (yaklaşık 5 su bardağı)

Dışı için;

  • Kayısı reçeli veya bal
  • 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi

Ortası için;

  • Meyveli sos veya vişne reçeli

    Nasıl Yapılır?

  • Şeker, margarin, yumurta ve vanilin krema kıvamına gelene kadar karıştırılır bu işlemi daha hızlı olması için mikserle yapabilirsiniz. Kontrollü olarak unun bir kısmını ve kabartma  tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Sonrasında limon kabuğu rendesi ve balı ilave edip kalan unu da yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin. Ortalarına uygun bir aparatla çukurlar açın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü pembeleşene kadar pişirin.
  • Kurabiyeler sıcakken üzerine fırça ile bal veya kayısı reçeli sürüp h. Cevizine bulayın. Ortalarına varsa meyveli pasta jölesi yoksa vişne reçeli sıkarak son dokunuşunuzu yapın. Kurabiyeler afiyetle yenmeye hazır.
  • İsterseniz pişmeden önce de hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Ben bilerek sonradan buladım çünkü hindistan cevizinin fırında sararmasını istemedim💡

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder