19 Kasım 2022 Cumartesi

Kremalı Islak Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 100 gram oda ısısında margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı dolusu un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1su bardağı şeker (çok doldurmadan)

Kreması için :

  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 80gr beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

(su bardağı ölçüm 200 ml. çay bardağı 100ml) 

Nasıl Yapılır?

  1. Kurabiye hamurumuzu yoğurmak için oda ısısındaki malzemeleri sıvıdan katıya doğru karıştıralım. Un ekledikçe elimizle yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım ve 180 derece ısıtılmış fırında çatlayana kadar pişirelim.
  3. Fırından çıkan kurabiye ılıyınca, şerbeti için için şeker ve sütü iyice karıştıralım şeker eriyene kadar. (ben çok tatlı olsun istemedim, şekeri bir parmak kadar azaltarak ilave ettim. ).
  4. Ilıyan kurabiyeler süt şerbetine bastırılıp çıkartılır, artan şerbet tekrar kaşıkla kurabiyelerin üzerine azat azar gezdirilir. İyice sütü çekmesi için kenara alınır.
  5. Bu arada kreması için, kremşanti, tereyağı, vanilya ve beyaz çikolata hariç tüm malzemeler tencereye alınıp karıştırılır ve sonra kıvam alana kadar pişirilir.
  6. Krema göz göz olunca ocağın altı kapatılır ve diğer malzemeler sırayla eklenerek mikserle çırpılır. Kremada ılıyınca eşit şekilde her kurabiyenin üzerine kaşıkla gezdirilir.
  7. Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapabilirsiniz. 👌🏻

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder