Malzemeler
- 100 gram oda ısısında margarin
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı dolusu un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı süt
- 1su bardağı şeker (çok doldurmadan)
Kreması için :
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 80gr beyaz çikolata
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
(su bardağı ölçüm 200 ml. çay bardağı 100ml)
Nasıl Yapılır?
- Kurabiye hamurumuzu yoğurmak için oda ısısındaki malzemeleri sıvıdan katıya doğru karıştıralım. Un ekledikçe elimizle yoğuralım ve yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayalım ve 180 derece ısıtılmış fırında çatlayana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiye ılıyınca, şerbeti için için şeker ve sütü iyice karıştıralım şeker eriyene kadar. (ben çok tatlı olsun istemedim, şekeri bir parmak kadar azaltarak ilave ettim. ).
- Ilıyan kurabiyeler süt şerbetine bastırılıp çıkartılır, artan şerbet tekrar kaşıkla kurabiyelerin üzerine azat azar gezdirilir. İyice sütü çekmesi için kenara alınır.
- Bu arada kreması için, kremşanti, tereyağı, vanilya ve beyaz çikolata hariç tüm malzemeler tencereye alınıp karıştırılır ve sonra kıvam alana kadar pişirilir.
- Krema göz göz olunca ocağın altı kapatılır ve diğer malzemeler sırayla eklenerek mikserle çırpılır. Kremada ılıyınca eşit şekilde her kurabiyenin üzerine kaşıkla gezdirilir.
- Buzdolabında bir kaç saat bekletip servis yapabilirsiniz. 👌🏻
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder