1 Aralık 2022 Perşembe

Bademli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 200 gram badem unu (Öğütülmüş badem)

    Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Badem ununu ilave edelim yoğuralım.
  • Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğurmaya devam edelim.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
  • Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve iki eşit parçaya ayıralım.
  • Parçalardan bir tanesini merdane yardımı ile açalım.
  • Hamurumuzu kare şeklinde keselim.
  • Kurabiyeleri fırın tepsisine alalım ve önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
  • Hafifçe pembeleşen kurabiyeleri fırından alalım.
  • Dilerseniz sade dilerseniz de pudra şekeri serperek servis edelim.
  • Ben kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata sıkıp üzerine badem yerleştirdim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder