Malzemeler
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 200 gram badem unu (Öğütülmüş badem)
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, toz şeker, kabartma tozu, vanilya ve unun bir kısmını alarak yoğuralım. Badem ununu ilave edelim yoğuralım.
- Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek hamurumu yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Hazır olan kurabiye hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve iki eşit parçaya ayıralım.
- Parçalardan bir tanesini merdane yardımı ile açalım.
- Hamurumuzu kare şeklinde keselim.
- Kurabiyeleri fırın tepsisine alalım ve önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Hafifçe pembeleşen kurabiyeleri fırından alalım.
- Dilerseniz sade dilerseniz de pudra şekeri serperek servis edelim.
- Ben kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine erimiş çikolata sıkıp üzerine badem yerleştirdim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder