Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 portakal kabuğu rendesi (Olmasa da olur )
Keki ıslatmak için
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 paket krem şanti
- 1.5 bardak soğuk süt
- 2 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (Ben çokokrem kahvaltılık kullandım)
- 1 paket krema
- 1 sütlü 1 bitter çikolata (Toplam 120 gram )
Nasıl Yapılır?
- Önce kekimizi hazırlayalım kek için yumurta ve şekeri 3- 4 dakika köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra vanilya kabartma tozu un ve kakaoyu eleyerek bu karışıma ekleyelim portakalı da rendeleyip spatula ile köpüğünü çok söndürmeden alttan üste doğru karıştıralım.
- Yağladığınız kare borcama döküp önceden 180°’de ısıttığımız fırında pişirelim. Benim kekim 35 dakikada pişti.
- Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçince bir tatlı kaşığı şekerle karıştırdığımız bir su bardağı sütü kekimizin üzerine dökelim.
- İki poşet kremşanti ile 1. 5 su bardağı sütü mikserle koyulaşana kadar çırpalım.
- İçine iki tatlı kaşığı da sürülebilir çikolata ekleyip tekrar çırpalım. Kremşantimizi kekimizin üzerine güzelce yayalım.
- Bir paket kremayı ocağa alalım biraz ısıtalım içine bir paket sütlü çikolata bir paket bitter çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım( sakın kaynamasın )
- Kremayı ocaktan alıp biraz ılıklaşmasını bekleyelim.
- Ilıklaşınca kremşantimizin üzerine düzgünce yayalım.
- Bir gece buzdolabında bekledikten sonra kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ara kat için
Üst ganaj için
Not ; Bardak ölçüm 200 ml
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder