1 Aralık 2022 Perşembe

Borcam Pastası (Yaş Pasta Tadında) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 vanilin
  • 1 kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakal kabuğu rendesi (Olmasa da olur )

Keki ıslatmak için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Ara kat için

    • 2 paket krem şanti
    • 1.5 bardak soğuk süt
    • 2 tatlı kaşığı sürülebilir çikolata (Ben çokokrem kahvaltılık kullandım)
    • Üst ganaj için

      • 1 paket krema
      • 1 sütlü 1 bitter çikolata (Toplam 120 gram )

        Nasıl Yapılır?

      • Önce kekimizi hazırlayalım kek için yumurta ve şekeri 3- 4 dakika köpürene kadar çırpalım.
      • Daha sonra vanilya kabartma tozu un ve kakaoyu eleyerek bu karışıma ekleyelim portakalı da rendeleyip spatula ile köpüğünü çok söndürmeden alttan üste doğru karıştıralım.
      • Yağladığınız kare borcama döküp önceden 180°’de ısıttığımız fırında pişirelim. Benim kekim 35 dakikada pişti.
      • Fırından çıkardığımız kekin ilk sıcaklığı geçince bir tatlı kaşığı şekerle karıştırdığımız bir su bardağı sütü kekimizin üzerine dökelim.
      • İki poşet kremşanti ile 1. 5 su bardağı sütü mikserle koyulaşana kadar çırpalım.
      • İçine iki tatlı kaşığı da sürülebilir çikolata ekleyip tekrar çırpalım. Kremşantimizi kekimizin üzerine güzelce yayalım.
      • Bir paket kremayı ocağa alalım biraz ısıtalım içine bir paket sütlü çikolata bir paket bitter çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştıralım( sakın kaynamasın )
      • Kremayı ocaktan alıp biraz ılıklaşmasını bekleyelim.
      • Ilıklaşınca kremşantimizin üzerine düzgünce yayalım.
      • Bir gece buzdolabında bekledikten sonra kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
      • Not ; Bardak ölçüm 200 ml

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder