1 Aralık 2022 Perşembe

Bonbon Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 50 gram tereyağ
  • 1 paket bitter çikolata
  • 2 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un ( Silme)

Üzerine

  • 2 kutu bonibon

    Nasıl Yapılır?

  • Tereyağ ve çikolata kısık ateşte yakmadan eritilir.
  • Yumurta ve şeker çırpılarak köpürtülür.
  • Erimiş çikolata eklenir ,karıştırılır kakao, vanilya ve kabartma tozu ilave edilir. Un eklenerek hamur hazırlanır.
  • 15-20 dakika buzdolabında bekletilir. Şekillendirilir.
  • Üzeri bonibon ile süslenir.
  • 180 -190 ° fırında 10 -12 dk pişirilir. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder