Kardelen Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • Yarım paket krema (100 ml)Kreması için;
    • 1 litre süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı nişasta
    • Yarım su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 80 gr beyaz çikolata
    • Yarım paket sıvı krema (100 ml)Arası için;
      • Antep fıstığı

      Üzeri için;

      • Hindistan cevizi

        Nasıl Yapılır?

      • İzmir’in meşhur kardelen tatlısının keki için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
      • Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımımıza ilave edelim ve spatula ile malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
      • Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarındaki borcama, eşit bir şekilde boşaltalım.
      • Her yerine güzelce yayılan kekimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
      • Sürenin sonunda keki fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
      • Tatlımızın muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
      • Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolatana eriyene kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım ve muhallebinin soğuması için bekletelim.
      • Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığımız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.
      • Kekimizi ıslatmak için bir kaba aldığımız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştıralım.
      • Soğuyan kekimizi alalım, ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkaralım.
      • Kekimizi ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirelim.
      • Hazırladığımız sütün yarısı ile kekin her yerini güzelce ıslatalım.
      • Ardından muhallebimizin yarısını kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla her yerine güzelce yayalım.
      • Muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirelim.
      • Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirdikten sonra kalan sütle keki iyice ıslatalım.
      • Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltalım ve yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
      • Tatlımızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
      • Servis edeceğimiz zaman dolaptan çıkardığımız tatlının üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Yorumlar