Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- Yarım paket krema (100 ml)Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 80 gr beyaz çikolata
- Yarım paket sıvı krema (100 ml)Arası için;
- Antep fıstığı
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- İzmir’in meşhur kardelen tatlısının keki için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak mikserle köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışımımıza ilave edelim ve spatula ile malzemelerimizi güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz 29×29 cm boyutlarındaki borcama, eşit bir şekilde boşaltalım.
- Her yerine güzelce yayılan kekimizi önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda keki fırından alalım ve soğuması için bekletelim.
- Tatlımızın muhallebisi için tencereye süt, un, nişasta ve şekeri alarak karıştıralım. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyerek çikolatana eriyene kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım ve muhallebinin soğuması için bekletelim.
- Soğuduktan sonra ayrı bir kaba aktardığımız muhallebinin üzerine sıvı kremayı ekleyelim ve mikserle güzelce çırpalım.
- Kekimizi ıslatmak için bir kaba aldığımız süte sıvı kremayı ilave ederek karıştıralım.
- Soğuyan kekimizi alalım, ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdını çıkaralım.
- Kekimizi ortadan ikiye keserek yarısını tekrardan borcama yerleştirelim.
- Hazırladığımız sütün yarısı ile kekin her yerini güzelce ıslatalım.
- Ardından muhallebimizin yarısını kekin üzerine boşaltalım. Bir spatula veya pasta sıvama aparatı yardımıyla her yerine güzelce yayalım.
- Muhallebinin üzerine bolca Antep fıstığı serpiştirelim.
- Kekin diğer yarısını da muhallebinin üzerine yerleştirdikten sonra kalan sütle keki iyice ıslatalım.
- Muhallebinin diğer yarısını kekin üzerine boşaltalım ve yine her yeri eşit olacak şekilde yayalım.
- Tatlımızı bu şekilde en az 2-3 saat mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Servis edeceğimiz zaman dolaptan çıkardığımız tatlının üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayalım. Dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder