Malzemeler
- 1 su bardağı zeytinyağ
- Yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (Yoğuracağımız hamur çok az sert kıvamda olmalıdır)
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Şerbet için; şeker ve suyu kaynatalım. İçine 1-2 damla limon suyunu ekleyip 20 dk kaynatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.
- Hamur için tüm malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip biraz sert bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
- 160 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturduğumuz tatlıları 1-2 saat dinlendirelim. Servise hazır. Afiyet olsun 🤤
Not📌:Orijinal tarifte ceviz konmuyormuş yine de siz tercih edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder