Orijinal Kalburabastı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (Yoğuracağımız hamur çok az sert kıvamda olmalıdır)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; şeker ve suyu kaynatalım. İçine 1-2 damla limon suyunu ekleyip 20 dk kaynatalım. Kenarda soğumaya bırakalım.
  • Hamur için tüm malzemeleri karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip biraz sert bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verelim.
  • 160 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbetle buluşturduğumuz tatlıları 1-2 saat dinlendirelim. Servise hazır. Afiyet olsun 🤤
  • Not📌:Orijinal tarifte ceviz konmuyormuş yine de siz tercih edebilirsiniz.

Yorumlar