Patlıcanlı Oturtma Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane patlıcan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 5 yemek kaşığı menemen domatesi (1 adet domates doğrayabilirsiniz)
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Kızartmak için;

  • Sıvıyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartalım.
  • Daha sonra iç harcı için; soğanları küçük küçük doğrayıp, sarımsağı rendeleyip yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra kıymayı ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavuralım.
  • Sonrasında biberi, maydanozu ve menemen domatesinden ekleyelim.
  • Güzelce kavrulduktan sonra baharatları, suyunu ve salçasını koyalım. Biraz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
  • Alacalı soyup kızarttığımız patlıcanları borcama dizelim. İç harcı üzerini örtecek şekilde kapatalım. Üzerini domates ve maydanoz ile süsleyelim.
  • Daha sonra bir yemek kaşığı salçayı bir kaseye koyup su ile çözeltelim. Borcama dökelim.
  • Isınmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun. 

Yorumlar