Malzemeler
- 3 tane patlıcan
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 orta boy kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 5 yemek kaşığı menemen domatesi (1 adet domates doğrayabilirsiniz)
- 1 tutam maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kızartmak için;
- Sıvıyağı
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra yuvarlak şekilde kesip kızgın yağda kızartalım.
- Daha sonra iç harcı için; soğanları küçük küçük doğrayıp, sarımsağı rendeleyip yumuşayıncaya kadar soteledikten sonra kıymayı ekleyip suyunu hafif çekene kadar kavuralım.
- Sonrasında biberi, maydanozu ve menemen domatesinden ekleyelim.
- Güzelce kavrulduktan sonra baharatları, suyunu ve salçasını koyalım. Biraz suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Alacalı soyup kızarttığımız patlıcanları borcama dizelim. İç harcı üzerini örtecek şekilde kapatalım. Üzerini domates ve maydanoz ile süsleyelim.
- Daha sonra bir yemek kaşığı salçayı bir kaseye koyup su ile çözeltelim. Borcama dökelim.
- Isınmış 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder