Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (ya da yarım paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı ılık su
Sosu için;
- 1 su bardağı domates sosu (paketteki domates sosu da olabilir isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için;
- Kaşar peyniri (varsa mozerella peyniri)
- Sucuk
- Sosis
- Salam
- Zeytin
- Yeşil biber (kırmızı biber varsa)
- İsteğe bağlı mısır
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur malzemelerimizi yoğurma kabına alarak yavaş yavaş suyunu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzu 4 bezeye ayıralım. Hamurumuz mayalanmaya bıraktığımızda kullanacağımız malzemeleri ince ince doğrayalım.
- Yazdan yaptığım domates sosunun içine 1 yemek kaşığı salça ve kekik ekleyerek sosumu hazırladım.
- Hazır paketteki domates sosu da kullanabilirsiniz. Hamurumuzun bir bezesini alıp çok kalın olmayacak şekilde açalım.
- Yağlı kağıt serili tepsimize alalım. Üzerine çatalla delikler açıp 5 dk kadar 200 derece fırında kızarmadan pişirelim.
- Daha sonra çıkarıp üzerine domates sosu sürüp rendelenmiş kaşarımızı ekleyelim.
- Kaşarların üzerine de dilediğiniz gibi malzemelerinizi dizerek fırının en alt kısmına koyarak altı kızarana kadar pişirelim. Pizzamızı sıcak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder