26 Ocak 2023 Perşembe

Balkabağı Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet küçük patates
  • 3 diş sarımsak
  • 500 gram balkabağı
  • 1 lt su (yarısı tavuk suyu)
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Çay kaşığının ucu ile zerdeçal, zencefil
  • Karabiber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı alınır. İri doğranmış, soğan, sarımsak, patates ve havuç alınıp güzelce kavrulur. Ardından doğranmış balkabağı eklenir ve üzerine sıcak su ilave edilir.
  • Tüm sebzeler iyice yumuşayınca blender yardımıyla pürüzsüz kıvama getirilir.
  • Sos tavasında tereyağı eritilir ve un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 3 dk kavrulur. Üzerine birkaç kepçe çorbadan eklenip karıştırılır ve çorbaya eklenir.
  • Çorba birkaç taşım kaynatılır ve servis edilir. Arzuya göre su ilavesi yapılabilir. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder