Malzemeler
Sote için;
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığından az salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Patatesi için;
- 4-5 adet patates
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Beşamel sosu;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Muskat rendesi
Üzeri için;
- Kaşar rendesi
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
- Baharatları ve yağı ilave edelim karıştıralım, fırın tepsisine dizip fırınlayalım.
- Sote için tavukları kuşbaşı keselim,tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Küp doğranmış soğanı,biberleri ve sarımsağı ekleyelim iyice kavuralım en son salçasını,baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
- Beşamel sosu için tencereye tereyağı alıp eritelim.
- Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştıralım,sütünü ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
- Tuzunu ve muskat rendesi ilave edelim kaynayınca altını kapatalım.
- Fırın tepsisinin alt kısmına kızarttığımız patatesleri dizelim .
- Üzerine soteyi eşit şekilde yayalım,tekrar patatesleri dizelim .
- Üzerine beşamel sosu yayalım ve kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
👩🍳Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder