26 Ocak 2023 Perşembe

Beşamel Soslu Tavuklu Patates Tarifi

 

Malzemeler

Sote için;

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığından az salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Patatesi için;

  • 4-5 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Beşamel sosu;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Muskat rendesi

Üzeri için;

  • Kaşar rendesi

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyelim.
  • Baharatları ve yağı ilave edelim karıştıralım, fırın tepsisine dizip fırınlayalım.
  • Sote için tavukları kuşbaşı keselim,tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Küp doğranmış soğanı,biberleri ve sarımsağı ekleyelim iyice kavuralım en son salçasını,baharatları ekleyelim ve karıştıralım.
  • Beşamel sosu için tencereye tereyağı alıp eritelim.
  • Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştıralım,sütünü ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
  • Tuzunu ve muskat rendesi ilave edelim kaynayınca altını kapatalım.
  • Fırın tepsisinin alt kısmına kızarttığımız patatesleri dizelim .
  • Üzerine soteyi eşit şekilde yayalım,tekrar patatesleri dizelim .
  • Üzerine beşamel sosu yayalım ve kaşar peyniri ekleyip üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
  • 👩‍🍳Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder