29 Ocak 2023 Pazar

Böreklerin Baştacı ‘Peynirli Midye Börek’ Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet yufka

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ

İçi için:

  • 2 büyük dilim süzme peynir

Üzeri için:

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
  • Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Sos için tereyağını eritiyoruz.
  • Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz.
  • Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz.
  • Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz.
  • Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Pişen böreklerimizi fırından alıp servis ediyoruz. Hem görüntüsüyle şık bir börek, hemde lezzetiyle damaklarda tat bırakacak bu tarifimi mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder