Malzemeler
- 6 adet yufka
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
İçi için:
- 2 büyük dilim süzme peynir
Üzeri için:
- 3 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yufkaları tezgahın üzerine çıkardıktan sonra, bıçak yardımıyla üçgen olacak şekilde kesiyoruz.
- Bütün yufkaları üçgen şekilde kesip bitirdikten sonra sosumuzu hazırlıyoruz.
- Sos için tereyağını eritiyoruz.
- Süt ve yumurtayı derin bir kaba döküp üzerine eriyen tereyağını ilave ediliyoruz karıştırıyoruz.
- Üçgen yufkanın birini alıp fırça yardımıyla sosu her yerine sürüyoruz.
- Sivri olan kısmını parmağınızla yukarıya doğru büzüyoruz. Kenarda kalan geniş parçaları birleştiriyoruz. Uç kısmına peynir koyarak kapatıp sarıyoruz. Tüm yufkalar bitene kadar bu şekilde yapıp midye şeklini veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüyoruz. 180’ önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen böreklerimizi fırından alıp servis ediyoruz. Hem görüntüsüyle şık bir börek, hemde lezzetiyle damaklarda tat bırakacak bu tarifimi mutlaka denemelisiniz. 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder