Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı demlenmiş çay
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao (tepeleme)
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzerine:
- Pudra şekeri- ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker çırpılır, ardından sıvılar eklenerek karıştırılır.
- En son un, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
- Çok fazla havasını söndürmeden çırpma teliyle karıştırılır.
- Yağlanmış baton kalıba kek harcı dökülür.
- 170 derecede 35- 40 dk pişirilir.
⚜️Demlenmiş çay hafif ılık olacak, sıcak değil.
⚜️Çay keke yumuşaklık veriyor. Sanırım bu kadar kabarmasında da çayın etkisi oldu.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder