25 Ocak 2023 Çarşamba

Patatesli Milföy Mantı Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 yaprak milföy
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pulbiber
  • Zeytinyağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri haşlıyoruz.
  • Tavada soğanı ve salçayı soteliyoruz.
  • Üzerine karabiber,tuz ve tereyağı ilave diyoruz.
  • Haşlamış ve ezmiş olduğumuz patatesleri ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  • Harcımızı soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra milföylerin üzerine bu harcı sürüp şeritler halinde kesip rulo yapıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve pulbiber ve yağ karışımını döküyoruz afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder