Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 6 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Nasıl Yapılır?
- 2 su bardağı şekeri bir tavaya alarak karamelize olacak şekilde eritiyoruz.
- Eriyen şekerin üzerine 2,5 su bardağı suyu yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
- Katılaşabilir karıştırmaya devam ettikçe eriyecektir. Su ne kadar yavaş eklenirse o kadar az katılaşır.
- Borcama dizdiğimiz etimeklerin her yeri ıslanacak şekilde şerbetini döküyoruz.Çekmesi için bekletiyoruz.
- Muhallebisi için bir tencereye 1 lt süt, 1 su bardağı şeker ve 6 yemek kaşığı unu koyarak ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini koyup ocağın altını kapatıyoruz.
- Muhallebimizi etimeklerin üzerine döküp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- Derin bir kabın içersinde 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
- Muhallebinin üzerine döküyoruz ve istediğimiz meyve ile süslüyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder