23 Ocak 2023 Pazartesi

Etimek Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Nasıl Yapılır?

  • 2 su bardağı şekeri bir tavaya alarak karamelize olacak şekilde eritiyoruz.
  • Eriyen şekerin üzerine 2,5 su bardağı suyu yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz.
  • Katılaşabilir karıştırmaya devam ettikçe eriyecektir. Su ne kadar yavaş eklenirse o kadar az katılaşır.
  • Borcama dizdiğimiz etimeklerin her yeri ıslanacak şekilde şerbetini döküyoruz.Çekmesi için bekletiyoruz.
  • Muhallebisi için bir tencereye 1 lt süt, 1 su bardağı şeker ve 6 yemek kaşığı unu koyarak ocağa alıyoruz ve sürekli karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ve margarini koyup ocağın altını kapatıyoruz.
  • Muhallebimizi etimeklerin üzerine döküp soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
  • Derin bir kabın içersinde 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Muhallebinin üzerine döküyoruz ve istediğimiz meyve ile süslüyoruz.
    Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder