Malzemeler
Hamuru için;
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3.5 su bardağı un
Üzeri için;
- 400 gram orta yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tane kuru soğan
- 1 büyük köy biberi
- 1 küçük demet maydanoz
- 3 tane domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Hamur için ılık su,instant maya, şeker ve tuzu çırpalım.
- Unu yavaşça ekleyerek hamuru pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
- Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Soğanı ve biberi robotta çekelim.
- Bir tavaya zeytinyağını alıp soğan ve biberi kavuralım.
- Üzerine kıymayı ve biber salçasını ilave edelim.
- Bir kaç dakika kavurmaya devam edelim.
- Domatesleri ve maydanozu robotta çekelim ve ilave edelim.
- Karabiber pul biber ve tuzunu ilave edelim.
- 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim.Kapağını kapatıp pişirelim.Sos biraz sulu olmalı.
- Hamurdan yumurta kadar bezeler yapalım. İncecik açalım.
- Tavada önlü arkalı pişirelim.
- Üzerlerine temiz bir bez örtelim. Hem soğumasın hem de kurumasın.
- Tamamı bittiğinde sıcak olan kıymalı sosu lavaşlar üzerine yayalım.
- Kat kat sıralayalım ve 4 e bölelim.
- Soğutmadan sıcak sıcak tüketelim.
- Sarımsaklı yoğurt ve acı pul biber çok yakışıyor. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder