23 Ocak 2023 Pazartesi

Kayseri Yağlaması (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 büyük köy biberi
  • 1 küçük demet maydanoz
  • 3 tane domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Hamur için ılık su,instant maya, şeker ve tuzu çırpalım.
  • Unu yavaşça ekleyerek hamuru pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
  • Hamuru 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Soğanı ve biberi robotta çekelim.
  • Bir tavaya zeytinyağını alıp soğan ve biberi kavuralım.
  • Üzerine kıymayı ve biber salçasını ilave edelim.
  • Bir kaç dakika kavurmaya devam edelim.
  • Domatesleri ve maydanozu robotta çekelim ve ilave edelim.
  • Karabiber pul biber ve tuzunu ilave edelim.
  • 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyelim.Kapağını kapatıp pişirelim.Sos biraz sulu olmalı.
  • Hamurdan yumurta kadar bezeler yapalım. İncecik açalım.
  • Tavada önlü arkalı pişirelim.
  • Üzerlerine temiz bir bez örtelim. Hem soğumasın hem de kurumasın.
  • Tamamı bittiğinde sıcak olan kıymalı sosu lavaşlar üzerine yayalım.
  • Kat kat sıralayalım ve 4 e bölelim.
  • Soğutmadan sıcak sıcak tüketelim.
  • Sarımsaklı yoğurt ve acı pul biber çok yakışıyor. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder