Malzemeler
- Yarım kilo civarı kabak
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- Yarım çay bardağı su (geceden şekerlerseniz gerek yok)
- Tahin
- Ceviz
Nasıl Yapılır?
- Kabakları uygun boyutta doğruyoruz.
- Borcama dizip üzerine şeker ve suyu ekliyoruz.
- Geceden şekerler ve bekletirseniz suya ihtiyaç olmayacak.
- Borcamın üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Yumuşadıktan sonra yağlı kağıdı alıp fırının ızgara bölümünü açıp birazda o şekilde pişiriyoruz.
- Servise sunarken tahin ve ceviz eklemesi yapabilirsiniz afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder