23 Ocak 2023 Pazartesi

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo civarı kabak
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • Yarım çay bardağı su (geceden şekerlerseniz gerek yok)
  • Tahin
  • Ceviz

    Nasıl Yapılır?

  • Kabakları uygun boyutta doğruyoruz.
  • Borcama dizip üzerine şeker ve suyu ekliyoruz.
  • Geceden şekerler ve bekletirseniz suya ihtiyaç olmayacak.
  • Borcamın üzerini ıslattığımız yağlı kağıt ile kaplıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Yumuşadıktan sonra yağlı kağıdı alıp fırının ızgara bölümünü açıp birazda o şekilde pişiriyoruz.
  • Servise sunarken tahin ve ceviz eklemesi yapabilirsiniz afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder