Malzemeler
- 1 paket tavuk kalça
- 2 büyük boy patates
- 3 adet havuç
- 1 kase konserve bezelye
- Tuz
- Karabiber
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Tavukları haşlayın ve didikleyin.
- Patatesleri, havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
- Bezelyeyi eğer doğal bahçe bezelyesi kullanacaksanız onları da haşlayın :) uygun borcama didiklediğiniz tavukları yayın.
- Üstüne biraz karabiber-tuz serpiştirin.
- Ardından haşladığınız patatesleri yayın ve tekrar tuz-karabiber serpiştirin.
- Sonra havuçları ve bezelyeyi yayın.
- Beşamel sos için tencereye tereyağını alıp eritin ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sonra haşlanmış tavuğun suyundan 1 su bardağı ekleyip sürekli karıştırın.
- Kıvam aldıktan sonra bu kez sütünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyin ve tekrar karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Bu işlemleri kısık ateşte yaparsanız dibine yapışmaz :)
- Hazırladığınız beşamel sosu yemeğin üstüne eşit şekilde gezdirin.
- Son olarak pulbiber serpiştirin ve önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun 🤤.
Not: beşamel sos üstüne dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de serpiştirebilirsiniz ben tercih etmedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder