23 Ocak 2023 Pazartesi

Beşamel Soslu Sebzeli Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket tavuk kalça
  • 2 büyük boy patates
  • 3 adet havuç
  • 1 kase konserve bezelye
  • Tuz
  • Karabiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Tavukları haşlayın ve didikleyin.
  • Patatesleri, havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
  • Bezelyeyi eğer doğal bahçe bezelyesi kullanacaksanız onları da haşlayın :) uygun borcama didiklediğiniz tavukları yayın.
  • Üstüne biraz karabiber-tuz serpiştirin.
  • Ardından haşladığınız patatesleri yayın ve tekrar tuz-karabiber serpiştirin.
  • Sonra havuçları ve bezelyeyi yayın.
  • Beşamel sos için tencereye tereyağını alıp eritin ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sonra haşlanmış tavuğun suyundan 1 su bardağı ekleyip sürekli karıştırın.
  • Kıvam aldıktan sonra bu kez sütünü ekleyin tuz ve karabiberini ekleyin ve tekrar karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Bu işlemleri kısık ateşte yaparsanız dibine yapışmaz :)
  • Hazırladığınız beşamel sosu yemeğin üstüne eşit şekilde gezdirin.
  • Son olarak pulbiber serpiştirin ve önceden ısınmış 200 derece fırında pişirin. Afiyet olsun 🤤.
  • Not: beşamel sos üstüne dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri de serpiştirebilirsiniz ben tercih etmedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder