Garnitürlü Çanak Salata Tarifi

 

Garnitürlü Çanak Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 adet haşlanmış patates
  • 2 orta boy soğan
  • 2 tatlı kaşığı salça (Domates, biber karışık)
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, sumak

İç harcı:

  • 1- 2 adet haşlanmış havuç
  • 1 çay bardağı dondurulmuş bezelye (ayrıca konserve mısır da ekleyebilirsiniz)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)

    Garnitürlü Çanak Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri doğrayıp haşlayalım ayrı bir kapta bulgurun üzerine sıcak su ekleyip şişene kadar bekletelim.
  • Bu sırada küp küp doğranmış soğanları salçalı yağda kavuralım, sonuna doğru baharatlarını ekleyip bir kenara alalım.
  • Haşlayıp ezdiğimiz patatesin üzerine, kavrulan soğanı, bulguru, tuzu ekleyip karıştırarak yoğuralım.
  • Üzerini örtüp buzdolabında 30 dk dinlendirelim. Havuçları minik doğrayıp haşlayalım.
  • Dondurulmuş bezelyeyi alıp 10 dk sıcak suda pişirip süzelim bir kenara alalım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve haşlanmış havuç, bezelyeyi uygun bir kapta karıştıralım.
  • Çanak şekli verip içine hazırladığımız garnitürünü ekledikten sonra servis tabağına alalım.
    Afiyet olsun 

Yorumlar