Malatya Kısırı Tarifi

 

Malatya Kısırı Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 5 çay bardağı orta bulgur
  • 2.5 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı un

Salatası için;

  • 6 dal marul
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kase kara lahana

Sosu için;

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

    Malatya Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulguru uygun bir kaba alıp üzerine bir tatlı kaşığı tuzu serpip sıcak su ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıp 20 dakika bekliyoruz.
  • Üzerine biraz un dökerek yoğurup yuvarlıyoruz.
  • Tencerede yuvarlağımız köfteleri suda haşlıyoruz.
  • Salata malzemelerini doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz.
  • Sos için, olan malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
  • Salata malzemelerinin olduğu kaba süzdüğümüz köfteleri koyup üzerine sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
  • Tuzu ve ekşiyi damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun

Yorumlar