Malatya Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 5 çay bardağı orta bulgur
- 2.5 su bardağı kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı un
Salatası için;
- 6 dal marul
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase kara lahana
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Malatya Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru uygun bir kaba alıp üzerine bir tatlı kaşığı tuzu serpip sıcak su ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıp 20 dakika bekliyoruz.
- Üzerine biraz un dökerek yoğurup yuvarlıyoruz.
- Tencerede yuvarlağımız köfteleri suda haşlıyoruz.
- Salata malzemelerini doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz.
- Sos için, olan malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
- Salata malzemelerinin olduğu kaba süzdüğümüz köfteleri koyup üzerine sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
- Tuzu ve ekşiyi damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder