Malatya Kısırı Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 5 çay bardağı orta bulgur
 - 2.5 su bardağı kaynamış su
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - 4 yemek kaşığı un
 
Salatası için;
- 6 dal marul
 - 1 adet kuru soğan
 - 1 kase kara lahana
 
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 1 çay kaşığı kimyon
 - 1 çay kaşığı karabiber
 - 1 tatlı kaşığı tuz
 - Yarım limon
 - 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Malatya Kısırı Tarifi Nasıl Yapılır?
 - Bulguru uygun bir kaba alıp üzerine bir tatlı kaşığı tuzu serpip sıcak su ile kuru yer kalmayacak şekilde ıslatıp 20 dakika bekliyoruz.
 - Üzerine biraz un dökerek yoğurup yuvarlıyoruz.
 - Tencerede yuvarlağımız köfteleri suda haşlıyoruz.
 - Salata malzemelerini doğrayıp geniş bir kaba alıyoruz.
 - Sos için, olan malzemeleri bir kasede karıştırıyoruz.
 - Salata malzemelerinin olduğu kaba süzdüğümüz köfteleri koyup üzerine sosu döküyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Tuzu ve ekşiyi damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun
 
Yorumlar
Yorum Gönder