Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 3 adet yeşil soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım su bardağı un (benim karnabaharım bi tık büyüktü bu yüzden 1 su bardağı un kullandım, siz elinizdeki karnabahara göre ayarlayın)
- Tuz
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı pulbiber
Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı suda haşlayıp iyice süzün. Püre haline getirip uygun bir kaba alın.
- Sarımsak, yeşil soğan ve maydanozu robottan çekin. Bu karışımı ve diğer bütün malzemeleri karnabaharın üzerine dökün.
- Hamuru yoğurup 15 dakika bekletin. Biraz cıvık bir hamur oluyor ama şekil vermesi kolay, ele yapışmıyor.
- Köfte formuna getirip yağda arkalı önlü kızartın. Yemeğimiz hazır izlerseniz üzerine yoğurt sosu yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder