Malzemeler
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 lt su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kuru nane
- 1 bardak et suyu ya da tavuk suyu
Terbiyesi için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Çeyrek limon suyu
Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağı konup eritilir.
- Kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye konup kavrulur.
- Rendelenmiş havuç ve patates eklenip birkaç dakika kavrulur.
- 1 lt su konur. Tavuk ya da et suyu eklenir.
- Patates ve havuç yumuşayana kadar pişirilir.
- Daha sonra blendırdan geçirilir.
- Terbiyesi için malzemeler bir kasede çırpılır.
- Kaynayan tenceredeki çorbadan birkaç kepçe terbiyeye ilave edilip çırpılır.
- Kasedeki terbiye tencereye dökülüp karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyip pişirin.
- Kıvamını istediğiniz yoğunlukta yapabilirsiniz.
- Tencereyi ocaktan indirmeden baharatları konup karıştırılır. Servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder