Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı dışına)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru veya yaş maya
- 5 buçuk 6 su bardağı un (lütfen kontrollü ekleyin)
İçi için malzemeler;
- 200 gr haşhaş
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıvı malzemeleri koyuyoruz ve mayayı ilave edip 10 dakika hamurun aktif hale gelmesini bekliyoruz.
- Hamur mayalanırken haşhaşı uygun bir kaba alıp üzerine sıvı yağ ekliyoruz ve haşhaşı ezerek açıyoruz güzel bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Hamur aktif hale gelince unu yavaş yavaş döküp hamuru toparlıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurun altına un serperek tezgaha alıyoruz ve 4 eşit parcaya bölünür.
- Hepsi yuvarlak yapılır ve kenara alınır ilk yuvarlak yaptığımız hamurdan başlayarak merdane yardımıyla hamuru kare olacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız hamurun kenarlarına çok gelmeyecek şekilde haşhaş sürülür ve hamurun her yerine yaydırılır.
- En uzun kısımdan rula halinde sarılır ve kenarları düzeltilir.
- 3 parmak genişliğinde kesilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
- Tepsiye yerleştirirken boşluk bırakarak yerleştirelim videoda da nasıl olduğunu gösterdim.Oradan bakarak yapabilirsiniz.
- Tepsinin üzerini temiz bir bezle kapatıp tepsi mayası yapılır yaklaşık yarım saat 45 dakika yeterli gelecektir.
- Hamur dinlendikçe güzelleşir✅.
- Tepsi mayası olduktan sonra üzeri açılır ve yavaşça yumurta sarısı sürülür bastırmaya özen gösterin ki mayalı olan hamur sönmesin.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Piştikten sonra tekrar üzerini bir bezle kapatıp soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder