Malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- Yarım portakal suyu
- 2 adet kesme şeker (veya 1 tatlı kaşığı toz şeker)
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 750 ml su
- 1 tutam dereotu
Nasıl Yapılır?
- Soğan yemeklik küp şekilde doğranıp zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Üzerine yuvarlak şekilde doğranmış havuç ve sarımsak eklenir, kavurmaya devam edilir.
- Sırasıyla küp doğranmış patates, kereviz ve bezelye eklenir. (kereviz doğranınca limonlu suda bekletilir kararmaması için)
- Üzerine 1 limon suyu ilave edilir şeker, tuz, karabiber eklenip biraz daha kavrulur, suyu verilir orta ateşte kapadığı kapatılarak pişmeye bırakılır.
- Suyunu çekince yemek pişmiştir, altı kapatılır yarım portakal suyu eklenip karıştırılır. Biraz soğuyunca kıyılmış dereotu eklenir, servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder