22 Ocak 2023 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • Yarım portakal suyu
  • 2 adet kesme şeker (veya 1 tatlı kaşığı toz şeker)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 750 ml su
  • 1 tutam dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan yemeklik küp şekilde doğranıp zeytinyağında kavrulmaya başlanır. Üzerine yuvarlak şekilde doğranmış havuç ve sarımsak eklenir, kavurmaya devam edilir.
  • Sırasıyla küp doğranmış patates, kereviz ve bezelye eklenir. (kereviz doğranınca limonlu suda bekletilir kararmaması için)
  • Üzerine 1 limon suyu ilave edilir şeker, tuz, karabiber eklenip biraz daha kavrulur, suyu verilir orta ateşte kapadığı kapatılarak pişmeye bırakılır.
  • Suyunu çekince yemek pişmiştir, altı kapatılır yarım portakal suyu eklenip karıştırılır. Biraz soğuyunca kıyılmış dereotu eklenir, servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder